- घ्यु र मह मिसाएर बराबर मात्रामा कहिल्यै पनि खानु हुँदैन । घ्यू र महसँग चिसो पानीको सेवन पनि अत्यन्तै घातक मानिन्छ ।
- दहीसँग खिर, पनिर, तातो पदार्थ र पानीको अधिकमात्र भएका फलहरु जस्तै भुँइकटर तरबुजा खरवुजा, काँक्रो, टमाटर, आदि कहिल्यै पनि खानु हुँदैन ।
- दुधसँग दही, नून, कागती र अन्य फल मिसाएर खानु हुँदैन । जस्तै आँप, बयर, जामुन, बडहर, नरिवल, अनार आदी कुरा दुध वा दहीसँग कहिल्यै पनि नमिसाउनुस् ।
- पानी पिउने वित्तिकै खरबुजा, काँक्रा, तरबुजा, बदाम र घ्यू तथा तेलजन्य खाद्य पदार्थसँग खानु पनि विपरित आहार मानिन्छ ।
- मह तातो दुधसँग कहिल्यै पनि खानु हुँदैन । तातो दुध पानी वा अन्य कुनै पनि तातो चिजसँग मह मिसाएर खानु हुँदैन मह आफैमा तताएर पनि खानु हुँदैन ।
- मुला र दुध एकसाथ खानु पनि अत्यन्त हानिकारक मानिन्छ । मुला र दुधएकसाथ खाँदा कुष्टरोग लाग्ने खतरा समेत हुन्छ ।
- माछासँग दुध तथा दुधबाट बनेका खानेकुरा खानु घातक मानिन्छ ।
- खरवुजा र हाँसको अण्डा मिसाएर खाँदा तत्कालै ज्यान समेत जान सक्ने खतरा हुन्छ ।
- काँसको भाँडामा राखेको घ्यू खानु पनि हानिककारक मानिन्छ ।
- तरकारी वा अन्य परिकार पकाउँदा तेल वा घ्यूमा बेसार फ्राइ गर्नु घातक हुन्छ । यस्तो बेसारले विभिन्न रोगलाई जन्म दिने खतरा हुन्छ । दही मही र जाँड रक्सी सँगै खानु हुँदैन ।
यी खानेकुरा मिसाएर कहिल्यै नखानुस्,नत्र ज्यान जान पनि सक्छ ।
आमाबुवाकै कारण यस्तो समस्यले ग्रसित हुँदैछन् बालबालिका
तपाईंले ख्याल गर्नुभएकै होला, अहिलेका बच्चाको मुड ठिक छैन । क्षणमै रिसाउँछन् । क्षणमै खुसी हुन्छन् । अर्थात उनीहरुको मानसिकता स्थितर छैन ।...
-
पटक पटक यो दिन आओस् पटक पटक यो दिल गाओस् तिमी बाच्नु हजारौ बर्ष यही नै छ मेरो कामना Happy B’day To You !!! फुल लाई फुलबारी बधाई छ सायर ला...
-
हिङ एउटा फेरुला वर्गका केही बहुवर्षीय पोथ्राहरूको जराबाट निकालिने औषधीय गुण भएको खोटो हो । यो प्रजातिको वनस्पति अफगानिस्तानको हिमाली क्षेत...
-
यसअघि अनलाइनखबरले पढ्नैपर्ने १११ पुस्तकको नामावली प्रकाशित गरेको थियो । नेपालका नाम चलेका समालोचक, कवि एवं साहित्यिक पत्रकार गरी २० जना...